Imam više njih, ali nećemo pisati, u subotu ću raditi pa slikam.
nikola
Naslov: Re: Čvarci čet vel 09, 2012 12:43 am
super je i namaz od čvaraka, izmelju se u multipraktiku, sa dodatkom češnjaka, luka peršuna i još svakojakih začina po mašti i umijeću, nemože dugo stajat na toplom, al nit ne potraje dugo
Strider
Naslov: Re: Čvarci čet vel 09, 2012 10:23 pm
Češnjak majka! Obećajem, ovih dana kupujem sam čvarke i radim čvarkare.
Strider
Naslov: Re: Čvarci čet vel 09, 2012 10:24 pm
E da, i radit ću ovaj vikend ono jelo sa masti i voćem...mada mi ne drži vodu. Ali da vas ne razočaram hehe
vuk
Naslov: Re: Čvarci pet vel 10, 2012 9:26 am
Dok smo doma hranili svinje ..čvarci su bili kao desert na kraju kolinja..danas si čvarke priuštim ako ko od poznanika donese ili kupim paketić u vajdinim mesnicama..ja bi se osvrnuo na njihovu hranidbenu vrijednost i mogučnost čuvanja ..tako da čvarci i kosana mast spadaju u sam vrh hrane koju je dobro ponesti u ruksaku kad su u pitanju malo jače aktivnosti u prirodu ..također dali ste mi ideju... od slanine mogu se i u prirodi otopiti... tako uz vatru i zanimaciju dobiju se ukusni čvarci i mast ..koja se dalje ne samo u svrhu pripreme hrane več kao gorivo , zaštita i sredstvo konzerviranja može dalje iskoristiti..
Migach
Naslov: Re: Čvarci pet vel 10, 2012 10:43 pm
Ja mogu samo reči da ih obožavam =)
mariobab
Naslov: Re: Čvarci sub vel 11, 2012 7:34 am
Strider je napisao/la:
E da, i radit ću ovaj vikend ono jelo sa masti i voćem...mada mi ne drži vodu. Ali da vas ne razočaram hehe
A ribica moja, šta ti ne drži vodu? Veći dio djetinjstva sam proveo u Slavoniji i jeo kruha masti i šećera-to je obrok u kojem je sve što treba za energiju i snagu. Kad sam zbrisao od kuće kao klinac pa pješačio od Županje do Vukovara bio sam presretan kada su mi po selima davali tako namazan kruh (muljao sam da mi je školski bus zbrisao...)
Strider
Naslov: Re: Čvarci sub vel 11, 2012 12:26 pm
Ma mislio sam na mix okusa, nekako mi ne ide, ali dok ne probam...Mast na kruhu? Volim! Baka mi je znala staviti mast na kruh, posoliti, paprike u prahu i origano. Baš si idem jedan napraviti.
PJER
Naslov: Re: Čvarci sub vel 11, 2012 8:55 pm
Moji su znali pomješati i malo senfa u namaz.Pokojna baka kao dijete pa sve do svoje udaje kuhala je u jednoj židovskoj obitelji.Uvijek je govorila da se je naradila služeći.Ali kada se udavala za poklon je dobila kredenc s posuđem.U ondašnje vrijeme to je vrijedilo bogatstvo.Međutim kuhinja moje bake......, mama je dobro kuhala ali baka-imala je samo stari šporet no njezini čušpajzi i jela uvijek su bili rapsodija ukusa i mirisa