Ma ja slabo vjerujem u takve stvari. Kada je sedamdesetih krenuo tu kod mene bum građenja novih kuća, , vodovoda nije bilo kopali su se i bunari koji su se spajali na hidrofor za vodu u kući. Moja punica, a i mnogi drugi su za taj posao uzimali rašljare i nisu kopali napamet. Znam da se danas rade probni kopovi, ali tada su rašljari bili uobičajeni. Ustvar sam baš sinoć provjero s punicom, rekla mi je " T si nevjerni Tomaž..., pa kaj bi kopali napamet, prvo nam je čovek pogledal..." No svejedno nekako mi sve to nije uvjerljivo. Ne znam što bh rekao, ovaj tu kraj je dosta vodeni, pa ako vode nema na 16m kao kod punice, ima na 40 (koliko je dubok susjedov bunar), tako da mi to sve izgleda da ako dovoljno duboko kopaš neki drek ćeš naći. S druge strane, vjerojatno su rašljari prepoznavali znakove na površini podzemnih voda-od vegetacije, tla, vlage, -ne znam-bedasto mi je otpisivati nešto samo zato što svojim očima nisam vidio (po tome ne postoji niti Grenland), a opet teško mi je prihvatiti na rekla kazala...