| svi 2012 | | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
|---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | Calendar |
|
| | | Autor/ica | Poruka |
|---|
mariobab

| Naslov: Marbles mačeta čet vel 09, 2012 1:23 pm | |
| Bilo mi je drago kada sam naišao da u RH ima za kupiti izuzetno kvalitetne Marbles mačete ali smatram da je cijena prenapuhana (mačeta + korice svugdje oko 20USD), bez obzira što spadaju u sam vrh kvalitete- a to možemo zahvaliti sve popularnijim buškraftom i survajvlom u Hrvata. U svakom slučaju evo info...  |
|  | | antun

| Naslov: Re: Marbles mačeta čet vel 09, 2012 3:52 pm | |
| |
|  | | mariobab

| Naslov: Re: Marbles mačeta čet vel 09, 2012 4:09 pm | |
| Na žalost, nema za tebe boja, ni' lila, nit' rozi. Crvena je uobičajena (uz plavu) zaštita na alatima, nekada više nego danas, počevši od sjekira, kosira, mačeta i ostalog polj.alata. |
|  | | antun

| Naslov: Re: Marbles mačeta čet vel 09, 2012 8:03 pm | |
| |
|  | | Migach

| Naslov: Re: Marbles mačeta čet vel 09, 2012 8:39 pm | |
| nikad nisam vidio te negdje, 250 kn nije malo novca za tak nešto, ali ak su tak dobre kak pričaš mario, možda se i isplati izdvojiti te novce. Makar, dosta je to.. |
|  | | Strider

| Naslov: Re: Marbles mačeta čet vel 09, 2012 10:21 pm | |
| Sjećam ih se, prvi put, dok još nisu bile tako popularne, na ebayu. Čine mi se dobre. Ali nema baš videa.
|
|  | | mariobab

| Naslov: Re: Marbles mačeta pet vel 10, 2012 8:50 am | |
| Marbles je dobra mačeta- u rangu Tramontine. Ima bolji "fit&finish" + tok, što je vjerojatno razlog cijene. Ali, to je mačeta, ništa drugo-lagana i tanka i namijenjena za poslove koje radi mačeta. Zato kažem da mi je to velika cijena-pogotovo uzimajući u obzir koliko taj alat uobičajeno košta. Druga stvar su Ontario 18" military i 12" CT. Prva je teži i jači alat i za jače radove, a drugo odličan kamp nož. Bez obzira koja mačeta (EESE, Marbles, Tramontina, CS) to je alat za čišćenje lagane vegetacije i ne treba očekivati njima obarati hrastove. Marbles proizvodi za njih Condor, EESE Imacasa, Tramontina je brazilska, a CS se proizvodi gdje je jeftinije u dalekoistočnim zemljama. S druge strane, ponekad se po željezarijama mogu naći slovačke mačete (30-40 HRK), male cijene i dobre kvalitete. E sad, Tramontina košta nekih 5-6USD (kod nas su bile 30HRK) 5 kom Imacasa mačeta + brus 40USD (a EESE sam 72 dolara) Ali EESE je renomirana tvrtka i ime (RAT), pa se to i plaća, bez obzira što je isti proizvođač kao i Imacasa.
Dakle, uvijek pazite kupujete li ime ili proizvod...
Konkretno Marbles mi je negdje na granici i vjerojatno ću je uzeti sljedeći mjesec-slab sam na mačete-a tada ću napisati svoje mišljenje.
|
|  | | Strider

| Naslov: Re: Marbles mačeta sub vel 11, 2012 12:34 pm | |
| I vježbaj slikanje!  Koji model? Onaj latin ili? |
|  | | mariobab

| Naslov: Re: Marbles mačeta ned vel 12, 2012 11:13 am | |
| |
|  | | |
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |