| svi 2012 | | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
|---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | Calendar |
|
| | | Autor/ica | Poruka |
|---|
mariobab

| Naslov: Heksaminske kocke ned sij 16, 2011 1:40 pm | |
| Od Antuna sam dobio heksaminske kocke i od njega očekujem da navede trgovinu i cijenu. Ja ću samo reći da su iste kocke u estetski dojmljivom pakiranju gotovo četiri puta skuplje. Ove dolaze u kartonskoj kutijici-osam kocki. Kocke su bez mirisa.  Veličina pojedine kocke  Znam da ih je lako zapaliti šibicama ili upaljačem, pa sam išao probati fire steelom. Kako uvijek originalnu pločicu zamjenim komado pile za željezo (vučem ravnom stranom), ovaj puta je nazubljena strana dobro došla za nastrugati kut kocke  Prah je brzo uhvatio iskru i palim ostatak kocke  Nakon što se razgori, gori visokim i jakim plamenom bez mirisa,  Prošlo je deset minuta  Petnaest minuta gorenja i ugasio sam kocku-dolje su slike koliko je ostalo   Ponovo isti postupak-unutra je ostatak još bijel i nakon što sam naribao, opet je bez problema ukvatio iskru.  Sve u svemu izuzetno sam zadovoljan- za petnaest minuta gorenja, mogu si skuhati i čaj ili kavu ili juhicu, baš da i nemam ništa drugo s čime bih ložio. Nisam inače veliki pobornik ovakvih stvari, ali ovo me se dojmilo |
|  | | antun

| Naslov: Re: Heksaminske kocke ned sij 16, 2011 2:30 pm | |
| Kocke su fenomenalne i kupljene su u vrlo poznatoj nam trgovini outdoor opreme, pod zvučnim nazivom "American Shop" na jarunu Cijena je prava sitnica za ovakav komad opreme, svega 25KN. Drago mi je Mariolino da si zadovoljan kockicama jer su vrlo koristan dio opreme
|
|  | | nikola

| Naslov: Re: Heksaminske kocke uto lis 11, 2011 1:08 am | |
| Evo i ja sam od Marija dobio na poklon prekrasnu kutijicu prepunu dobrota, između ostalog ii komadiće te kocke.Stvarno su odlične za pripalit vatru ukoliko baš nema nekog suhog materjala pri ruci, i što je najvažnije meni, ne smrde na neku kemiju. Sljedeći put kad sam u zg kupujem kutiju pa nek s nađe |
|  | | Roštilj "Medo"

| Naslov: Re: Heksaminske kocke uto vel 21, 2012 5:40 pm | |
| Službeno se u jednom camping dućanu mogu kupit esbitove takve kocke al manje pakiranje i dosta je skupo, mislim da ne manje od 40 kuna.
Pojavile su se svojedobno na Jakuševcu (prije godinu-dvije) sajmu pakiranja 8 komada kocki slično kao ovo bijelo, ali crne boje i staro, i to se prodavalo za par kuna pakiranje, vidio sam par likova da tog imaju doslovno na desetke kila, to crno pakiranje je nekakva malezijska tvrtka ako se dobro sjećam. Očito su to dobili od vojske il nekoga tko je to uvezao valjda 90ih na tone pa sad nezna što bi s time, jer sam i prije 15 godina susreo se s tim istim kockama i takvim pakiranjem.
Čak sam našao kod jednog lika i stare esbitove, pakirane kao tablete u plastiku i alu foliju, ista cijena je bila al manja garmaža je.
Uz to imali su i pakiranje tih kocki po 8 komada koje je bilo zatvoreno u limenu kao kutijicu žute boje koja kad se rastvori, služi kao malo kuhalo na koje se stavi dolje kocka a gore posuda.
Inače, urotropin tj. heksamin služe za izradu dosta moćnih primarnih i sekundarnih ex. al to je tema za neki drugi forum i vrijeme. |
|  | | PJER

| Naslov: Re: Heksaminske kocke uto vel 21, 2012 7:31 pm | |
| a jel ja to vidim konačno stručnjaka za expl. .Uvijek za diskusiju spreman |
|  | | mariobab

| Naslov: Re: Heksaminske kocke uto vel 21, 2012 8:17 pm | |
| Pjer, Pjer... Opisane kocke mi je Antun donio s Hrelića, bila je neka smiješna cijena-stari Esbit, par kutija je bilo zaliveno nekim uljem i smrdilo užeglo, ali radile su. Kako sam ih potrošio, Antune... |
|  | | Roštilj "Medo"

| Naslov: Re: Heksaminske kocke sri vel 22, 2012 2:06 am | |
| | PJER je napisao/la: | | a jel ja to vidim konačno stručnjaka za expl. .Uvijek za diskusiju spreman |
Profesionalna deformacija iz bivšeg hobbya s kojeg sam se, nadam se, na vrijeme skinuo  |
|  | | antun

| Naslov: Re: Heksaminske kocke čet vel 23, 2012 8:53 pm | |
| | mariobab je napisao/la: | Pjer, Pjer... Opisane kocke mi je Antun donio s Hrelića, bila je neka smiješna cijena-stari Esbit, par kutija je bilo zaliveno nekim uljem i smrdilo užeglo, ali radile su. Kako sam ih potrošio, Antune... |
Kaj si lud? Ko bu sad po hreliću hodal...? U kutijici ih ima 6 komada, a cijena prava sitnica samo 2kn po kutiji. |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |